Teambuilding Met Paarden
PaardEnCoaching Bosch en Duin/Zeist/Utrecht

Duitse Staande Draadhaar Trimmen

Trimmen Duitse Staande DraadhaarTrimmen Duitse Staande Draadhaar

De Duitse Staande Draadhaar heeft een draadharige, iets harde, aanliggende beharing met een dichte onderwol. Het haar biedt door de structuur en dichtheid een goede bescherming tegen weersinvloeden en verwondingen. Afhankelijk van de kwaliteit van de vacht moet de hond worden geplukt. Tussen de plukbeurten door moet de hond regelmatig goed geborsteld worden. Houd ook de baard schoon en knip een teveel aan haren tussen de voetzolen weg.

Wanneer Plukken? Als de Duitse Draadhaar haar gaat kwijtraken, kunt u een plukje haar lostrekken. Laat het haar gemakkelijk los, dan is de vacht plukrijp. U bent welkom om hiervoor uw hond bij ons te brengen. In principe wordt er geen schaar of tondeuse gebruikt bij een draadharige hond, alleen soms wel bij de geslachtsdelen, tussen de voetkussentjes en de voetjes worden rondom geknipt. 

Duitse Staande Draadhaar Trimmen in Bosch en Duin - Zeist, UtrechtDuitse Staande Draadhaar Trimmen

Hoe ziet de trimbehandeling eruit? Zodra de hond wordt gebracht, bekijken we de vacht. Daarna laat u uw hond achter. Een hond laat namelijk vaak meer dingen toe als de baas niet aanwezig is en daarbij hou ik graag mijn aandacht bij de hond. Zodra de trimbehandeling is afgerond wordt u gebeld. De hond wordt niet gewassen. Praktische informatie: Tarief plukken Draadhaar Trimmen: € 60,-.

Het trimmen van de Duitse Staande Draadhaar is ontstaan vanuit een uit de hand gelopen hobby. Ook heb ik ervaring met het plukken van Cairn Terriërs. Voor overige informatie kunt u telefonisch contact opnemen, mailen of het contactformulier invullen.

Graag tot ziens, Sandra Broekhuis


Linkpartner: Yvonne van der Meer Hondentrainingen: https://www.hondentrainingen.nl/