Teambuilding Met Paarden
PaardEnCoaching Bosch en Duin/Zeist/Utrecht

Geen woorden maar Paarden

Teambuildig met paarden, paardencoaching Utrecht

Ik ben Sandra Broekhuis. Paarden zijn mijn grote passie. Als kind was ik altijd tussen de paarden te vinden. Na een "10-jarige paardenpauze" kwamen de paarden dankzij mijn dochter weer op mijn pad, maar nu op een meer bewuste manier. 

Ik merkte al lange tijd dat het altijd leek of paarden mij begrepen maar ook dat ze mij confronteerden met mijn gedrag. Het braafste paard van de wereld bijt mij als ik naast hem loop te telefoneren, maar geeft troost als ik verdrietig ben. Ze houden een spiegel voor en gelijk lijkt het of ze ons altijd in balans willen brengen. 

Als ik zoveel kan leren van een paard dan is het prachtig om dat te delen met andere mensen. Daarom ben ik in 2011 de officieel erkende coachopleiding Equine Assisted Coach bij Educatief Centrum Keulseweg gaan volgen en gaan werken als paardencoach.

Wat wij van paarden kunnen leren heeft meer waarde dan wat wij aan paarden kunnen leren... 

De Paarden:  

Vivaldi (links): Mijn coachpaard is Vivaldi, een Lusitano uit 2002 met een schofthoogte van 1.63m. Een Lusitano is een Portugees paard die oorspronkelijk gefokt is voor het stierenvechten. Het karakter van een Lusitano wordt beschreven als grootmoedig, werkwillig, gevoelig en vurig, maar een lijder. Hierin zie je terug dat een Lusitano veel temperament heeft maar dit niet op een gemene manier gebruikt. 

Hells Right (rechts): Het tweede paard is Hells Right (Caleandro x Verdi), een springgefokte merrie uit 2012. Hells Right is mede door haar jonge leeftijd iets "onstuimiger" dan Vivaldi. Zij wordt daarom niet direct bij een eerste paardencoaching ingezet.

Onze paarden staan overdag samen in een paddock zijn met vrije inloop in de stallen. De tuin is besloten en biedt daardoor veel privacy voor coachsessies.  

Paard En Coaching Bosch en Duin/Zeist is aangesloten bij het KREAC-kwaliteitsregister voor de Equine Assisted Coach® . 

De bij het KREAC kwaliteitsregister aangesloten coach is:gecertificeerd Equine Assisted Coach en volgde een NOBCO/EMCC geaccrediteerde opleiding; onderschrijft de ethische code en het beroepsprofiel van het KREAC; neemt deel aan de klachtenregeling van het KREAC; onderhoudt vakbekwaamheid door regelmatig deel te nemen aan deskundigheidsbevorderende activiteiten en maakt gebruik van de algemene voorwaarden Equine Assisted Coaching.

*) Dit is een complete opleiding tot gecertificeerd coach op HBO niveau waarin je kennis en technieken krijgt aangereikt om paarden op een professionele manier in te zetten bij coaching en therapie. Deze opleiding is door de NOBCO/EMCC EQA-geaccrediteerd op practitioner niveau.

Onderstaand misschien nog wat aanvullende leuke informatie over de paarden. Bedankt voor uw interesse en graag tot ziens!

Sandra Broekhuis      

Ons team

Vivaldi

Vivaldi

Coachpaard Vivaldi (v: Juazeiro), geb: 16-08-2002. Vivaldi is een Lusitano-ruin, een Portugees paard met een "rugzak". In Portugal heeft hij gekluisterd gestaan. Om geen hek te hoeven plaatsen, bonden ze destijds in Portugal de benen van hun paarden linksvoor en rechtsachter aan elkaar vast. Hiervan heeft Vivaldi nog zichtbaar littekens. Vivaldi heeft gecrosst, gesprongen, dressuur gereden en "enjoy the ride". Vanwege zijn toch zwakke benen wordt hij nu vooral recreatief door mij gereden.

Hells Right

Hells Right

Hells Right (Caleandro x Verdi), geb: 23-04-2012. Hells Right is een springgefokte KWPN/Holsteiner merrie. Zij is bij ons vanaf 01-03-2017. Zij is een nieuwsgierige, zelfverzekerde dame die tot nu toe onverstoorbaar een parcours springt. Zij wordt alleen bereden door onze dochter Lotte Groen.