Teambuilding Met Paarden
PaardEnCoaching Bosch en Duin/Zeist/Utrecht

Teambuilding met Paarden

Tijdens teambuilding met paarden staat de paardenkudde metafoor voor een optimaal functionerend team. In de buitenlucht ga je ervaren hoe jouw team samenwerkt. Aan de reacties van het paard zien we het effect van de interactie die plaatsvindt. De reflectiemomenten gaan over samenwerking, leiderschap, communicatie, rolverdeling, sfeer, tegenslag...

Beoogt resultaat: Door het team met paarden te coachen krijgt het team de mogelijkheid om op een andere, leuke manier naar de eigen situatie te kijken. Bewuste en onbewuste gedragspatronen van teamleden kunnen zichtbaar worden, maar ook de rangorde, de diverse rollen, de focus van teamleden, creativiteit, betrokkenheid, samenwerking en de wijze waarop wordt gecommuniceerd. Iedereen komt aan het woord. Ook de bescheiden teamleden worden uitgedaagd om hun gevoel te uiten over "de leidende merrie" of "de jagende hengst".

Werkwijze: De samenstelling van de teambuilding wordt grotendeels bepaald door de wensen van de opdrachtgever. Aan de hand van een intake bepalen we de behoefte en het beoogde doel van de training en bespreken we de mogelijkheden. Het is ook mogelijk om de teambuilding in te passen in een lopende training of ontwikkelstraject in samenwerking met een eigen trainer.

Praktische informatie: Paardencoaching is altijd naast het paard. De locatie is Bosch en Duin voor groepen tot max 12 personen. Voor grotere groepen zijn alternatieve locaties in de omgeving beschikbaar en wordt samengewerkt met collega-coaches. Voor het bespreken van de mogelijkheden voor alle soorten zakelijke uitjes, kunt u telefonisch of per mail contact opnemen of het contactformulier invullen. 

  "TEAM: Together Everybody Achieves More..."