Teambuilding Met Paarden
PaardEnCoaching Bosch en Duin/Zeist/Utrecht

Welkom bij Teambuilding met Paarden, PaardEnCoaching Bosch en Duin, Utrecht

Fijn dat u deze website bezoekt. Ik zal hier proberen een beeld te geven van mijn bedrijfsactiviteiten en het vak paardencoaching zoals het hier wordt uitgevoerd. Allereerst wil ik melden dat ik geen paardenfluisteraar ben, en dus ook niet weet wat het paard denkt. Wel ziet iedereen wat het paard doet en juist die reacties maken dit vak interessant!

Paardencoaching is het coachen van mensen met hulp van een paard als spiegel. Tijdens oefeningen reageren paarden. Deze fysiek waarneembare reacties worden besproken en van daaruit wordt een vertaling gemaakt naar de coachvraag of het dagelijks leven, zowel privé als op de werkvloer. 

Waarom coaching met paarden? Als je opdrachten uitvoert met een paard vormen jullie een soort "mini-kudde". Vanuit zijn natuurlijke gedrag scant het paard o.a. op eigenschappen als leiderschap, samenwerking, veiligheid en communicatie. Aan de reactie van het paard op jou, ervaar je direct het effect van jouw lichaamstaal en gedrag. Zie het als een grote levende spiegel die op jou reageert.

Het unieke van coachen met paarden is dat je kunt experimenteren met je houding en gedrag. Het effect van veranderingen ervaar je direct aan de reactie van het paard. Het paard blijft namelijk altijd reageren op hetgeen er op het moment zelf gebeurt. Je blijft bij ons altijd letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond, dus het paard wordt niet bereden. 

Locatie: Op een intieme besloten locatie vol privacy in Bosch en Duin, gemeente Zeist, Utrecht ben jij en/of zijn jullie van harte welkom. In overleg zijn andere locaties beschikbaar. Het is niet relevant of je affiniteit hebt met paarden. Groepen die een bedrijfsuitje of teamuitje willen zijn welkom, maar de teambuilding kan ook onderdeel zijn van een lopende bedrijfstraining. 

Graag tot ziens, Sandra Broekhuis 


"Vertel me en ik luister; laat me zien en ik kijk; laat het me beleven en ik leer..." - Lao Tzu